marți, 4 decembrie 2012

Călătorie în timp



 Pentru că tot a venit iarna m-am gândit să postez nişte poze foarte dragi mie și sa vă prezint  o călătorie în timp, în locul unde au fost realizate. 
Sursa foto: Popa Astrid

Sursa foto;Popa Astrid

Sursa foto: Popa Astrid

Sursa foto:Popa Astrid

Sursa Foto:Popa Astrid

Sursa Foto:Popa Astrid

Sursa Foto:Popa Astrid


Fosta scoala din Sapartoc
Fosta scoala
Sursa foto: http://www.panoramio.com/photo/22380061


 Aceasta este o bucăţică din Șapartoc. Un sat din comuna Albesti,jud. Mureș , la apx. 12 km distanţă de Sighişoara. Localitatea se bucura odată de cca. 800 de locuitori, iar acum au mai rămas cca. 40 de persoane, români si unguri.
  Este cel mai minunat loc pentru a scăpa de rutină, un loc care te învaţă sa apreciezi ceea ce ai. În sat nu există magazine nici măcar pentru strictul necesar, localnicii fiind obligaţi sa facă drumuri pană în oraş.
   Țin minte că am fost acolo în preajma sărbătorilor de Crăciun și am mers la o femeie în varstă să cumpărăm lapte si smântână. Doamna a fost mai mult decât fericită ca îi trece cineva pragul și ne-a invitat în bucătăria sa umilă, unde ne-a servit cu cozonac și vin fiert.
    Simplitatea cu care acești oameni trăiesc este impresionantă. Învăluit de o liniște veșnică, pe ulițele satului întâlnești doar câini.. oameni mai puţin. Fosta şcoală,dărăpănată acum, a devenit loc de adăpost pentru viețuitoaroarele sătule de ger, ceea ce te face să crezi că ai ajuns în altă lume, alt secol.

Un loc impresionant care te pune pe gânduri.. Un loc pe care l-aș vizita ori de câte ori aș avea ocazia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu